Krkonošský survival
Čeština English

Krkonošský survival

Aktuality

16.3.2018

Týmy můžete od 22:00 sledovat na: http://follow.me.cz/cs/tracking/?…

15.3.2018

Info / Disciplínu Bejkárna (brod řeky s výstupem prudkým svahem a skalkami) čekejte od 9hod (So ráno). Zhruba hodinu nato bude možné vyzvednout běžky (nebo cross-country lyže). Odtud se přesunete na disciplínu ve skalách (od 11hod). Po jejím splnění bude možno odstartovat měřený úsek na běžkách. Tato možnost bude do 14:30. Trasu měřeného úseku lze zvolit tak, aby měřila něco málo přes 20km. Nastoupáte při tom mezi 800 a 900 výškovými metry. Určitou část lze bruslit. Některé úseky bruslit nepůjde. „Skejtové“ lyže nejsou nejlepší volba. Lyže odevzdáte v pátek před startem. Je třeba, abyste vše odevzdali jako tým. Lyže v jednom „balení“ (bude připravena visačka s číslem, k sobě si je prosím svažte dle vlastního uvážení (v1 vaku, gumovými popruhy, gumicuky, izolačkou). Na boty dostanete pytel s visačkou a číslem. Cíl bude na Rezku, což je asi 5km od Kary. Většina trasy z Rezka na Karu (kromě posledního asi 1 kilometru lze zvládnout na lyžích. I když kvůli tomu, že dlouho nesněžilo, je sníh „špinavý“ od jehličí a větviček. To nejenom na trase mezi Rezkem a Karou . Vzhledem k dalším okolnostem nebudeme provádět odvoz lyží a bot od Rezka. Ti rychlí mohou zvládnout ještě až 5 kontrol u řeky Jizery a cestou k ní, kde už to projíždět na lyžích nepůjde. Takže bude třeba vyřešit připevnění lyži na batoh či jiný způsob transportu. Krátce řečeno – survival.

13.3.2018

stále aktuální článek – rady závodníkům. Něco o výbavě, výživě při závodu apod.

12.3.2018

Tabulka pro zapůjčení čelovek Lucifer byla uzamčena. Majitel musel odcestovat do zahraničí. Do té doby objednané čelovky budou pro závod k dispozici. Pro ostatní jen poučení nenechávat vše na poslední chvíli.

7.3.2018

Nové informace o letošním Krkonošském survivalu naleznete na extremnizavody­.cz, nebo také na adrex.cz Doporučujeme zvážit použití tuleních pásů pro běžky. Budou se hodit. Část trasy povede po cestách se stopou, část v terénu, místy s prudšími svahy. Pro představu příklad: z Rovinky na H.Mísečky, D.Mísečky a Dvoračky na Karu. Lyže na skate nebudou ta nejlepší volba.

6.3.2018

DOPRAVA NA KS /// Pokud sháníte dopravu na Karu, nebo vám naopak zbývá místo v autě, napište se prosím do TABULKY

22.2.2018

pokyny k parkování u Kary naleznete ZDE. NEZKOUŠEJTE ZAJÍŽDĚT PŘED VCHOD CHATY ANI NA VYLOŽENÍ VĚCÍ!

30.1.2018

ZÁVODNÍ TRIČKO z myši (dříve se říkalo „z pera“) Vaška Křivánka

27.1.2018

V době od 1.3. do 30.4. můžete využít 20% slevu na sortiment značky FARAMUGO. Platí pro závodníky, kteří k objednávce připojí poznámku o KS a své startovní číslo. Pokud by někomu neseděla barevná kombinace, může si tu svoji sám navolit. Např. bundu celou v jedné barvě. Nejzajímavější je asi nanomembránová bunda Perak, jejíž parametry jsou o dost lepší než ty u bund z GTX, přičemž cena je „někde jinde“. O závodním víkendu si ji budete moci na Kaře prohlédnout. Nanomembrána je vyrobená v ČR. Celou bundu šije kolektiv horského krejčího Vladimíra Bureše také v ČR. Stejně jako ostatní oděvy. Objednat lze i výrobky z Merina. /////////////­/////////////////////// GTX i nanomembrána tvoří 100% zábranu větru a dešti (samozřejmě dle výše vodního sloupce té které tkaniny). V tom se shodují. A v čem jsou odlišné?

PAROPROPUSTNOST-u nanomembrány jde o novou koncepci, prostě slovíčko nano- znamená podstatně vyšší počet pórů tkaniny. Neboli míst, kde je možnost vlhkost od těla odvětrat do ovzduší. Paropropustnostné oblečení je takové, které nebrání vodní páře odejít ven, pryč od těla, do okolního ovzduší. Tuto důležitou a očekávanou schopnost membránového oblečení hodnotíme v jednotkách Ret nebo MVTR. MVTR je v g/m2/24 h. Platí, že čím více, tím lépe. Ret v Pa.m2/W, je přesně naopak, kdy méně je více. A je daleko objektivnější. MVTR totiž nebere v úvahu teplotu a vzdušnou vlhkost, údaje tedy nebývají pravdivé. Ret hodnotí dle normy ISO 11092 energii, která je vyvinuta, aby se odpařilo konkrétní množství vody za dané teploty a vlhkosti vzduchu. Lepší pro nás je samozřejmě nižší Ret, tedy, že je třeba menší energie. Zde dosahuje nanomembrána na trhu bezkonkurenčních hodnot.

EKOLOGIE-obalením vláken tenkou vrstvou fluorkarbonu se prodlužuje životnost a funkčnost membrány. Ovšem od roku 2020 bude toto nebezpečné PTFE zakázané. Materiály Nanomembrane jsou ošetřeny bez použití těchto látek.

PRUŽNOST-některé nanomembránové materiály jsou elastické, dobře tak kopírují pohyby těla při sportu. To umožňuje PUR, na jehož základě se nanomembrána vyrábí.

HMOTNOST-stavba nanomembránových vláken umožňuje výrobu lehkých a přitom odolných tkanin

26.1.2018

Ode dnešního dne můžete číslo vašeho týmu považovat za dané. Tedy to, se kterým i odstarujete v závodě. Pokud některý z týmů zruší účast, tým z pozice např. 56 dostane „místo“ týmu, který odstoupil.

Sponzoři
Partneři